Özlem Yalçınkaya / Aşk Karası Yorum

11:16:00, BY Elsa Kitap -


Merhaba arkadaşlar sizlere aşkın karanlığın en mavisine tanık olacağınız bir kitapla geldim. Aşk Karası Özlem Yalçınkaya'nın kaleminden dökülüp EftalyaYayınları tarafından basılmıştır. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ben çok başarılı buldum. İntikam duygusunun aşk ile beslenmesinin hikayesi bence.





Karan hayatı kördüğüm olmuş ablasının intikamını almanın hırsına bürünmüş bir adam.

Firuze ise mavi gözleri ile acıların en beterini yaşamış ve hayatı boyunca acılarından izler taşımak zorunda kalan yüreği yaralı bir kadın. 
İki yaralı kalpti onlar fakat bir olabilmeleri için hayat onları buldu. 

Karan ablasına acılar çektiren adamdan nasıl intikam alacağını düşünürken en iyisi adamı can evinden vurmak olduğuna kanat getirdiğinde hesaba katmadığı bir şey vardı oda kalbinin ortasından vurulacağı idi. İntikam için seçtiği kadın intikam almak istediği adam tarafından tarifi imkansız acılar ile sınandığı idi. Bir babanın evladına bu denli işkence etmesinin hiçbir açıklaması yok bence. Kızın ya o senin kızın. 

Karan Firuzeyi babası mı yoksa arkadaşı Buse mi diye tehdit ettiğinde Firuzenin yerinde olsam bende Buse den yana kullanırdım hakkımı. Karan ile evlendiklerine sevindim aslında içten içe. Çünkü Karan benim gözüme Firuzeye tecavüz etmekten vazgeçtiğinde girdi gözüm benim. Orada anladım Firuzeyi çok seveceğini. Kendi canından üstün tutacağını ki öylede oldu. 

Önlerine çıkan engellere ve onları ayırmak isteyenlere rağmen hep bir yürek oldular. 
Firuze için artık aşkın adı Karan Karan ise bir çift mavi gözlü melek oldu.
Yazarın da dediği gibi karanlığın mavi ile sınanmasının hikayesi onların ki. 

En başından beri etkisinde kalarak okuduğum kitabın kurgusu ve olay yapısı o kadar iyi idi ki bir sonraki sayfaya da beni neler bekliyor diye meraktan ölecektim neredeyse. Bazen özellikle de son kısımlarda gözyaşlarıma hakim olamazken bazende kahkaha atmadan duramadım. Sizi güldürürken ağlatan bir kitap kısacısı.

 Yazarın okuyucusuna bu denli dokunması benim takdirimi kazandırdı doğrusu. Her bir bölümde okuyucusunun yüreğine dokundu. Sevgili Özlem abla bende bir tane Karan istiyorum. Sevgili ablacığım kalemine ve yüreğine sağlık. Yeni kitabında görüşmek üzere.


1 yorum:

  1. kitap sürükleyici.... böyle bir aşk herkese nasip olsun.okuduklarımızdan bir şeyler öğrenmek güzel.ama doğru olanı öğrenmek güzel.kan grupları ile olan bilgi yanlış ve bu çoğu okuru etkileyebilir.... benim ve eşimin kanları pozitif ama çocuğumuz negatif.bizede bir tanıdık bu çocuk sizin olamaz dedi.ama bizim öz çocuğumuz.araştırdım olabiliyormuş.halasınınkanıda negatif.ben ve eşim kendimize güvenmesek aile faciası çıkardı.diyeceğim o ki lütfen dikkat edelim yazdıklarımıza,okuduklarımıza.....

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP