[ Röportaj ] Hilal ŞENTÜRK - UĞULTU

08:50:00, BY Elsa Kitap -

Eltalya Yayınlarının tatlı mı tatlı yazarı "Uğultu" kitabının yazarı 
Hilal Şentürk ile güzel bir sohbet eşliğinde röportaj yaptık . 
Kendisine bu güzel röportajı gerçekleştirdiği ve bizi kırmadığı için teşekkür ederiz.
Her daim başarılarının devamını dileriz...







1-)Hilal Şentürk  , başarılı bir yazar. Peki başka? Kimdir 
Hilal , nelerden hoşlanır, nelerden uzak durur?


Bu soruyu hoşlandığım şeylerden bahsederek cevaplamaya başlamak isterim.Genel olarak beni mutlu eden her şeyden hoşlanırım. Bu herşey olabilir. Hobiler, hayaller, arkadaş çevresi.. Uzak durduğum şeylere gelirsem eğer günün birinde geçmişime dönüp "keşke yapmasaydım, bu hareket bana yakışmamıştı.." gibi pişmanlık duyacağım her türlü davranış, arkadaştan çevresinden vs. uzak dururum. Çünkü bunun ilerde beni mutsuz edeceğinden eminim.



 2-)  Bir kitap yazmak ve bir hikaye paylaşma fikri nasıl oluştu?İlk yazdığınız hikayeyi, ilk kurduğunuz cümleyi hatırlıyor musunuz?


Bir kitap yazma fikri aslında planımda yoktu. Sadece bir okuyucuydum. Bir gün M***** adında bir arkadaşım bana Wattpad adında kitap okuma/yazma sitesini gösterdi. Hoşuma gitmişti. İlk zamanlar sadece o siteye okumak için giriyordum. Hatta ilk okuduğum kitap Kaykaylılar'dır. Sonra zamanla benim de bu işi yapabileceğimi düşündüm. Ve yazmaya başladım. İlk yazdığım kitap ilk deneyimim olduğundan tamamen amatördü :) Okuyucu kitlem olmasına rağmen o kitabı sildim ve yazmaya ara verdim. Aradan bir kaç ay geçince UĞULTU'ya başladım. Ve çok şükür güzel bir okuyucu aileme sahip oldum.


3-)Bu güne kadar oluşturduğunuz karakterler arasında kendisine en yakın ve kendinize en çok yazma hissi uyandıran karakteriniz hangisidir? 

 Ben kitaplarımı yazarken kendi yaşanmışlıklarımı yada düşüncelerimi karakterlerime koymam nedeni ise kendimi o kurgu dünyasına yakıştıramam. Bu yüzden oyuncularımın hiç birini kendime yakın bulamıyorum :) Peki karakterlerimin özellikleri , düşünceleri nereden geliyor? :) Tamamen okuyucu kitlesinden. Dünyada bir sürü insan var ve kendi hayatlarında kim bilir neler yaşıyorlar? Kimileri mutluluktan uçarken kimileri de hayata karşı umudunu kaybetmiş olabilir. İşte bende o umudunu kaybetmiş insana, yazdığım kitaplarla umut olmak, mutlu olan insanın hayal dünyasını zenginleştirmek için oyuncularımın karakterlerini onlara göre belirliyorum. Çünkü bir cümlenin bir insana azim, hırs getireceğinden yada o insanın hayata bakış açısını değiştireceğinden eminim. Kısacası karakterlerimi okuyucularımın hayal dünyasına yakın buluyorum :)

 4-) Kitabınızın yayınlama sürecinden bize biraz bahseder misiniz? 


İlk zamanlar kitabımı tamamen hobi niyetine yazıp yayınlıyordum. Zamanla okuyucu kitlesi artınca yorumlar gelmeye başladı.
"Yeni bölüm ne zaman ?" Sorusu gibi. Ah bu soru yok mu.. İşte başlı başına bir insanı yazmaya teşvik eden soru bu!

Bu yüzden bende okuyucularımın isteklerini kırmamaya çalışarak en kısa sürede yayınlamaya çalışıyordum. Yani yayınlama süresi değişiyordu.

 5-)Kitabınız ile aldığınız olumlu ve ya olumsuz eleştirilerini nasıl karşılıyorsunuz?

Her insanın yorumuna düşüncelerine saygı duyarım. Bu yüzden olumlu , olumsuz yorumları okuyup kendimi yazmakta daha çok geliştiririm. Ama bazı olumsuz yorumlar bana , kitabıma hakaret olursa buna katlanamam . Bunun dışında kitabımı herhangi x kitabına benzetirlerse bunu da hoş karşılamam doğal olarak :) 



 6-)İkinci kitap olarak düşündüğünün bir hikayeniz var mı ?

Tabii ki. İlk önce uğultunun devamı yazacağım ve o hikayeyi sonlandıracağım. Şuan taslak olarak hazır ama henüz yazıya geçirmedim. Büyük ihtimalle adı da UĞULTU II-Sil Baştan olacak. Onun dışında daha önce Wattpadde yayınlamadığım hikayeleri de yazmayı düşünüyorum.

7-)Karakterlerinize gelmek isterim. Kitabın içindeki karakterlerin hangisi size en  uygun ve  bize kitabin akışından  biraz bahseder misiniz?

Daha önceden de söylediğim gibi kitabımdaki karakterlere kendimi yansıtmam. Ama illa bir karakter seçeceksem, bana yakın olan Jack'in fedakarlığı , Olivia'nın da duygusallığı olurdu. Her ikisinin de hataları var. Bu yüzden tamamen bir karakteri seçemiyorum. Kitabın akışına gelirsem fantastik olduğu için olaylar çevresinde gelişiyor. Bazen bir şeyin sonunu tahmin edebiliriz ancak fantastik de bu belirsizdir.

 
8-)Kitap yazmak mı, sosyal paylaşım
 platformlarında hikaye yayımlamak mı?

Eğer bu bizim ilk hikayemiz ise ilk defa bu işlere kalkışıyorsak kesinlikle bir sosyal medya platformunda yayınlamalıyız. Okuyucu kitlesi oluşması için ve yazarken bizim görmediğimiz hataları görmek için. İnanın iyi bir okuyucu her şeye dikkat eder ve sizin emin olduğunuz bir şeyde yazım hatanızı bulabilir. Bu kötü bir şey değil tam tersine gelişmemizi ,daha dikkatli olmamızı sağlar. O yüzden kesinlikle bir sosyal medya platformunda yayınlama taraftarıyım. 


 9-)Sosyal medya ile aranız nasıl ? 

Güzel bir soru :D Günümüzün gençliği demekle başlamak isterim. Güncel konuları takip etmeyi severim. Bunun dışında takip ettiğim ülke var. Bu yüzden facebook, twitter kullanırım. Ancak twitter da aktif değilim :) Sadece arada bakarım. Okuyucularım içinde instagram açtım. Ona da arada bakarım. Zamanımı malesef en çok youtube ve facebook da öldürürüm.

 
10-)Son olarak okurlarınıza iletmek istediğiniz mesajınız var mı?

İyi ki varsınız! Gerçekten yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim!! Çok şekersiniz :) Hele o tatlı yorumlarınız yok mu , ilaç gibi geliyor :) Umarım sizlerle yüz yüze de görüşebilirim. Sizlere ve bana iyi bir anı bırakmak en büyük hayalim . Umarım imza günlerinde bunları gerçekleştirebiliriz:) Çok seviliyorsunuz Düşmüş Melek Ailesi!! Kendinize iyi bakın :) 

 11-)Hikaye yazan, kitap çıkarmak isteyenler geleceğin yazarlarına neler söylemek istersiniz?

Asla pes etmeyin! Ben yapamam, bende o kapasite yok demeyin! Önceliğiniz başkasının kitabınızı okuması değil , kendinizi yazmakla mutlu etmek olsun :) Sonra gerisi gelir inşallah. 

Bunun dışında da dikkat edin, kalem bir silah gibidir. İnsanlara iyi örnek olacak kaliteli kitaplar yazmaya çalışın. Tabi bu dediğim konusuna göre değişir. Eğer kitabınızın türü genç kurgu , fantastik bir şey ise bu tamamen hayal gücünüz olacağından sıkıntı olmaz :) 


 En son okuduğunuz kitap: Halit Ertuğrul - Düzceli Mahmet
En son izlediğin film: A Werewolf boy

En çok sevdiğin şarkı : With 

1 yorum:

  1. kitaba bayıldım !! lütfen istanbulda bir daha imza günü olsun :(

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP