GKBT 3. Tur [ Şahmeran Efsanenin Adı Hatice Üzgül Yorum ]

07:28:00, BY Elsa Kitap -
Herkese Merhabalar ;
Yine  bir kitap yorumu ile karşınızdayım. 
Geveze Kalemler olarak gerçekleştirdiğimiz üçüncü kitap turumuz Portakal Yayınlarından Hatice Üzgül  kaleminden Şahmeran; Efsanenin adı adlı kitabı. 



Evet herkes bilir Şahmeran efsanesini. Yazar bu efsaneyi kendi kalemi ile okuyucusuna yansıtmış. Ben daha önce hem bir yerde okuyup hemde bunun yanılmıyor isem filimini veya çizgi görselini izlemiştim. 

Efsaneye gelirsek ; Camsab babasına dair hiçbir hatırası olmayan annesi ve ninesi ile yaşayan bir çocuktur. Annesi onu çalışıp bir iş sahibi olsun diye oduncunun yanına çırak olarak verir. Ustası ile ormana her çıktıklarında Camsab gözleri ağaçlardaki bal kovanların dadır. Bir keresinde kovanlarda bir tanesi düşürmek isterken ustasının onu uyarması ve nasihat da bulunması üzerine vazgeçer.  Daha sonra annesinden habersiz arkadaşları ile bal toplayıp satmaya çıkarlar. Camsab tüm bal kovanlarının yerini biliyordur ve arkadaşlarına kovanların yerlerini gösterir. Fakat daha sonra bu yaptığının doğru olmadığını anlayınca vazgeçmek ister fakat arkadaşları ona tepki göstererek ve onu tehdit ederek tüm balların yerlerini öğrenirler. 


Su içmek için durdukları kuyuda su olup olmadığını kontrol ettirmek için Camsab aşağıya indirirler fakat daha sonra ise Camsab kuyuda bırakıp çekip giderler. Çaresizce kuyunun dibinde kalan Camsab ne yapacağını bilemez işte o zaman onun yardımına yetişir Kutan ....

Efsanenin devamını size  anlatırsam kitabın bir anlamı kalmaz. Devamı merak ediyorsanız alıp okumanızı yeğlerim. 

Kitabı doğruyu söylemek gerekirse beğenmedim . Şahmeran hikayesi zaten bilindik bir olay ve yazar bunu  bir çok olayla bağlamış kitapta. Habil Kabil Nuh Tufanı Lokman Hekim. 
Fakat yazarın kalemi oldukça iyi yani nasıl desem akıcı. Okutuyor kendini. Fakat benim tarzım değil konusu. Fakat kitap kapağı gayet iyi. Biraz ürkütücü gelse de bana kitabın konusuna uygun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP