Tehlike Temas ve Abbi Glines [ Kitap Yorum]

05:14:00, BY Elsa Kitap -



Kitabın Orjinal Adı : Fallen Too Far 
Türkçe Editasyonu : Tehlikeli Temas
Yazarı : Abbi Glines 
Seri Adı : Too far 
Seri Sıralaması : 1 / 4 
Yayınevi : Pegasus 

Bambaşka dünyalardan gelen iki üvey kardeş… Asla sizin olmaması gereken şeylere duyulan arzu…

Blaire Wynn'in en son istediği şey babasının yeni ailesinin yaşadığı Florida'daki Rosemary Sahili'ne taşınmaktır. Ancak seçim şansı yoktur. Bir hastalık yüzünden ölen annesi, ardında yüklü borçlar bıraktığı için Blaire'in Alabama'daki çiftliği elinde tutması mümkün değildir.

Koltuğunun altındaki tabancayla kamyonetini zengin sahil kasabasına çeken Blaire buraya asla uyum sağlayamayacağını bilmektedir. Babasının Paris'e gittiğini ve onu yeni üvey kardeşi Rush Finlay'le yalnız bıraktığını öğrenince daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar. İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da… Ve Blaire'i gördüğü anda genç kızın kanına girer.

Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir. Ancak Rush, Blaire'in tüm dünyasını yıkacak bir sır bilmektedir. Blaire genç adamın tehlikeli temasına kendini kaptırmadan önce bu gizemi ortaya çıkarabilecek midir?





Merhaba arkadaşlar Sizlere Pegasus Yayınlarından Tehlikeli Temas kitabı ile karşınızdayım. 
Kitap ilk olarak bir seri. Ve Tehlikeli Temas serinin ilk kitabı. Uzun zaman önce okumuştum. Yorumlamak bugüne kısmet oldu. Birinci kitabın devamı olan Tehlikeli İçgüdü kitabını bu sabah bitirdim çünkü.


İki kitabı da okumak neredeyse bir günümü bile almadı. Kitaplar akıcı ve sürükleyiciydi. Çünkü.
Blair annesini hastalık yüzünden kaybedince onları terk eden babasının yanına gitmek mecburiyetinde kalır. Eve vardığında onu ilk bekleyen sürpriz babasının eşi ile Paris de olduğudur. Üstelik adres deki ev babasının evi bile değil eşinin oğlunun evi.  

Böylece zaten her şey başlar Rush ile Blair aynı evde yaşamaya başlarlar ve birbirlerinden uzak durmaya çalışmalarını ve engel olamamalarını anlatıyor. 
Aslında ikisi de birbirlerinden en çok da Rush uzak durmaya çalışıyor fakat hep kendini daha da yakın buluyor kıza. Çünkü Blair'in bilmediği bir şeyi biliyor. 


Bence Blair yaşadıkları yüzünden kendi ayakları üzerinde durmak için elinden geleni yapan bir kız.
Ve  Blair büyük sırrı öğrendiğinde hem Rush hem babasını hemde şehri terk eder. 
Bence de en doğrusunu yapıyor. 

Kitapta sevmediğim karakterlerden biri Nan  ve annesi Georgeya ve Blair babası. 

Yayın evinin kapağı orijinal kapak sanrım bence gayet hoş bir kitap. 
Seri kaç kitaptan oluşmakta bilmiyorum fakat ikinci kitabı hemen alıp okudum çıkar çıkmaz hemde ....




Kitabın Orjinal Adı : Never Too Far 
Türkçe Editasyonu : Tehlikeli Temas
Yazarı : Abbi Glines 
Seri Adı : Too far 
Seri Sıralaması : 2 / 4 
Yayınevi : Pegasus 
Türü: Romance / Young Adult 


Blair'in tüm dünyasini yıkacak bir sır… Bildiği her şeyin yalan olduğunu kanıtlayan bir gerçek…

Rush Finlay her zaman tutkulu, küstah ve fevri davranışlar sergilese de Blaire onu değiştirebileceğine inanmanın aptallık olduğunu yeni fark etmiştir.Rush'ın ondan sakladığı bir sır ortaya çıkıp dünyasını mahvedince elinden gelen tek şeyi yapıp kaçar. Ama her şeyi geride bırakmak göründüğü kadar kolay değildir: Blaire onu affedemediği gibi unutmayı da beceremez…

Genç kadın evine dönerek yeniden hayata tutunmaya çalışır ancak yoluna devam etmeye çabalarken hiç beklemediği bir haber tüm planlarını yine altüst eder. Rush'ın onu geri kazanma çabaları ile kendini koruma içgüdüsü arasında kalan Blaire doğru yolu seçip seçmediğinden, hatta hayatının en büyük hatasını yapıp yapmadığından bile emin değildir.

Bir daha asla güvenemeyeceğiniz bir insana ümitsizce güvenmeye ihtiyaç duyarsanız ne yaparsınız? Yalan söyler, saklanır, kaçar ve hatalarınızın asla gün yüzüne çıkmaması için dua edersiniz…



Serinin ikinci kitabını daha çok beğendim doğrusu ben. 
Hamile olduğunu öğrenen Blair Rush'a söyleyene kadar ki kısım beni öldürdü ya. 
Ve Nan kısımlarında kızı iki suda boğmak istedim . 
Georgianna o kadın tam bir şeytan ya. 

Rush bir bebeği olacağını öğrendiğinden sonra tam bir evrim geçirdi sanki. Babalık heyecanı tüm bedenini sardı. Birde olayları Rush ağzından dinlemek daha bir hoştu. 
Kitabın sonu hele öğle bir yerde bitti ki anlatamam. 
Sizce bebek erkek mi kız mı ?

Kısacası kitabımız ilk kitabımın etkisinin den daha fazla bir etki yarattığından kısacık sayfalarında çiftimizin bebek heyecanı olsun tekrar bir araya gelme çabaları olsun okudukça eridiğiniz, yer yer kızmaktan kendinizi alamadığınız, kimi zaman gözlerinizi doldurup sonunda da sizi yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle bırakan hoş bir kitaptı. Ki bir sonraki kitaba anında geçmek yerine yorum yazacak kadar ara vermeye nasıl dayandım kesinlikle bilmiyorum ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP