Aşktan Kaçarken - Emine Şeyma Mengi // YORUM

00:41:00, BY Elsa Kitap -


















Gözlerim hala ondayken o da gözlerini benden alamamıştı.
Dile getirmeye korktuğum şeyi içimden geçirdim.
"Sen hep gülümse..."



Derin Altındağ 23 yaşına kadar ailesinin kararları ile yaşamış ve onların sözünden dışarı çıkmamış bir kızıdır.
Fakat artık Derin ailesinden ; babasından yaşadığı hayattan kaçıyor. Çünkü babası onu tanımadığı biri ile evlendirmek istemekte. Tanımadığı biri ile evlenmek istemeyen Derin'in ise tek çareyi kaçmakta buluyor. Babasının adamlarından kaçarken üzerinde anahtarı unutulmuş bir araba çalar. Başına gelecekleri bilmeden.


Çaldığı arabanın sahibinin adamları tarafından yakalanır bu sefer. Bir nevi onun ki yağmurdan kaçarken
doluya tutulmak. Bu arda onu bulan adamları da hırpalamadan edemez.


Arabasını çaldığı adam yani Baran ona bir teklifte bulunur. Küçük yeğini  Yağmur'un korumalığını yapmasını ona arkadaş olmasını ister. Aynı zamanda bu evde de kalabileceğini de teklif eder. Babasının onu bulmaması için istediği, fırsat ayaklarına gelir Derin'in ve telifi kabul eder.  Yağmur ve Baran'ın kız kardeşi ile de iyi anlaşırlar.

Kitabın başları oldukça eğlenceli ve akıcıydı. Hele ki Derin'in çocuksu tavırları ve Çınar'ı kızdırma şekilleri.
Diyecek bir şey bulamıyorum ya. Akşam yemeği neydi hele öle. Açık sözlü ve dobracı olması Derin'i daha da çok sevdirdi bana.

Kitap da yan karakterler de oldukça başarılıydı hele ki Çınar yok mu o Çınar.
Nilay'a olan aşkı.


Gelelim biz Derin'e. Derin istemeden evin patronuna yani Baran'a aşık olur. Aşık olduğunu fark etmesini sağlayan ise Nilay'dır. Derin ile aralarında kardeşten de yakın bir ilişki vardır.


Baran da Derin'e olan aşkını anlayınca Derin'e bunu açıklar ve sevgili olurlar.Baran Derin'in gerçek kimliğini de öğrenir.Bu arada Derin  babasının Baran ile iş yaptığını öğrenir. Babasının Baran ile evlenmesine izin vermeyceğinden çok korkar fakat babası onların evlenmesine izin verir. Nişan günü geldiğinden  annesi ile yaptığı konuşmada bazı eksik parçaları da yerine oturtan Derin aslında Baran'ın babasının onun ilk evlendirmek istediği kişi olduğunu öğrenir ve gene nişandan kaçar.


Baran'ın onu sevmediğini sanar....Devamını ise kitabı okuyarak öğrenin Derim. Derin ve Baran'ın barışıp barışmadığını. Falan filan.


Yazarın ilk kitabı. Konu bakımından genel gelse de akıcı ve sürükleyici bir anlatıma sahip. Karakterlerin dili okuyucuyu zaten kendine bağlıyor. Sanki okurken kendimi Romatik komedi  filmi izler gibi izledim.
Yazarımızı tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP