Didem Öztepe - Umut Işığı Kitabı Yazarı ile Röportaj Yaptıkkk!!

22:02:00, BY Elsa Kitap -







1-) Didem Öztepe  , başarılı bir yazar. Peki başka ? Kimdir Didem , nelerden hoşlanır, nelerden uzak durur?

 Iki çocuklu bir anne. Pek bir özelliğim var denemez onun dışında. Wattpade üye olduğum günden beri en hoşlandığım şey bölüm yazmak ve tabi ki de okumak. Uzak durduğumu şeyler, kötü ve çıkarcı insanlar.

 2-)Bir kitap yazmak ve bir hikaye paylaşma fikri nasıl oluştu? İlk yazdığınız hikayeyi, ilk kurduğunuz cümleyi hatırlıyor musunuz?

Aslında bir arkadaş (ki o arkadaşın Fatma olduğunu herkes biliyor) “Ben hikaye yazacağım.” diyene kadar wattpadde hikaye okuyordum. Sonra “Hadi ben de yazayım.” diyerek bir akşam başladım yazmaya.
İlk cümle tabi ki aklımda. “Çok değil, bir kaç ay önce bunu yapacağımı söyleseler güler geçerdim herhalde. Ne mi yapıyorum? Sadece bara gidiyorum, bazılarının neredeyse her gün gittiği yerlerden birine.” Sanırım Umut ışığı ilk göz ağrım olduğu için tüm cümleleri ezberlemiş durumdayım.

 3-)Bugüne kadar oluşturduğunuz karakterler arasında kendisine en yakın ve kendinize en çok yazma hissi uyandıran karakteriniz hangisidir?

Duru. Duru beni anlatıyor çünkü. Kendimden bir şeyler kattığım tek karakter o. Hikaye bitince en çok onu özlemiştim. Bu yüzden en uzun hikayem de o.

 4-)Kitabınızı yayınlama sürecinden bize biraz bahseder misiniz?

Aslında teklif gelince birinin bana şaka yapıyor olduğunu düşündüm. Hatta rezillik ama yayın evine bile sordum. Çünkü okunma oranım azdı ve pek bilinen bir hikaye de değildi. Sözleşmeyi imzalayıp gönderdiğim zamanki heyecanımı anlatamam sanırım. Biraz sıkıntılı bir dönem oldu başlarda ama sonra Özlem’le tanıştım ve tüm sorunlar halloldu.

 5-)Kitabınız ile aldığınız olumlu veya olumsuz eleştirileri nasıl kaldırıyorsunuz?

Şu an için olumsuz bir eleştiri almadım, alırsam da teşekkür eder geçerim sanırım. Olumlu eleştiriler beni o kadar mutlu ediyor ki anlatamam gerçekten. Onlar sayesinde çok mutlu oluyorum hikaye yazarken.

 6-)İkinci kitap olarak düşündüğünüz bir hikayeniz var mı?

Aslında Enisan adlı bir hikayem var. Onu çok severek yazıyorum ve çok da istiyorum kitap olmasını. Ama okurlar Umut Işığı’nın seri kitabı olan Bulut Aşkı’nda çok ısrarcı. Hayırlısı diyorum o yüzden.

 7-) Karakterlerinize gelmek isterim. Kitabın içindeki karakterlerden hangisi size en uygun ve bize kitabın akışından biraz bahseder misiniz?


Dediğim gibi Duru. Sanırım bana benzediği için...
Kitap aslında bir bardaki tesadüfle başlayıp, aşk ve hastalıkla ilerleyen bir hikaye. Duru’nun kendine has deli halleri ve Levent’in romantikliğiyle geçen bazen eğlenceli ve bazen ağlatan bir kitap. Biraz çabuk ilerliyor olaylar, ama diğer türlüsü de beni biraz sıkıyor açıkçası.

 8-) Kitap yazmak mı, sosyal paylaşım platformlarında hikaye yayımlamak mı?

Sanırım ikincisi. Çok daha zevkli. Her bölümde aldığım yorumları gülerek okumak, bir çok kişiyle tanışıp arkadaş olmak. Kitap işi biraz daha zor ve meşakkatli bir iş.


  9-)Sosyal medya ile aranız nasıl?

Çok iyi. Facebook, Instangram ve wattpad hariç hesabım yok ama, olan hesaplarımda da gayet aktif bir kişiyim.

 10-)Son olarak okurlarınıza iletmek istediğiniz mesajınız var mı?

Hepsini çok seviyorum ben. Onlar da biliyorlar zaten. Okuyucu yazar değil de abla kardeş ilişkisine döndü bizimki..

 11-)Hikaye yazan, kitap çıkarmak isteyenler geleceğin yazarlarına neler söylemek istersiniz?


Bazen bir iki yayın evine dosya yollayıp kabul edilmeyince vazgeçenler var. Bazen de bir iki kötü yorum alıp yazmayı bırakan. Onlara asla vazgeçmemelerini söylemek istiyorum, kitaptan bir sözle. “Mucizeler, umudun tükendiği yerde başlar.” Umudunuzu kaybetmeyin.

 En son okuduğunuz kitap: Aşk Karası – Özlem Yalçınkaya 
 En son izlediğin film: Son Ders
 En çok sevdiğin şarkı: Kadının ben olayım – Berk Gürman

5 yorum:

  1. Ah evet o arkadaş benim canım arkadaşıma başarılarının devamını diler röportaj içinde size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi ya. Didem ablam candır. Çok seviyorum onu. Okurları ve kardeşi olarak hep yanındayım, yanındayız!

    YanıtlaSil
  3. Ya,bir kez daha aşık oldum sana Didem ablam.Sen anneydin demek?Sana artık annecik demeyi düşünüyorum :). Senin kalemin,eserlerin zaten mükemmel.Çocuklarını bol bol öpüyorum,kimin için derlerse teyzeniz dersin artık :))) Güzel annecik,bol huzurlu ömür dilerim sana sevdiklerinle,bizlerle ve tabii ki de ailenle.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP