[ GKBT ] Seher Vakti / Nur Ötken YORUM

10:39:00, BY Elsa Kitap -


Merhaba arkadaşlar Geveze Kalemler Blog Turu üyesi  olarak yine bir güzel bir kitap ile karşınızdayım. Bu hafta ki tur kitabımız Postiga Yayınları 'ndan  Nur Ötken kaleminden  Seher Vakti kitabı. 
Kitap  dış görünüş ve ayraç bakımından gayet güzeldi. Hiç yoktan kitabın içeriğini yansıtıyor du kitap kapağı. 


Kitabın konusuna gelirsek ;
Seher annesini küçük yaşta kaybetmiş ve yatalak babası ve ona bakan Sevim ablası ile kalan bir genç kız . Hayatın acı yüzünü küçük yaşlarda tanımış.   Sevmek onun için imkansız gibi birsey. Çünkü kendisini sevmeye ve sevilmeyen değer biri olarak görmüyor. 


Annesini vr babasını bir trafik kazasında kaybeden Nisa  okuldan kaçar . Seher ile karşılaşması da bu şekilde olur zaten .Küçük kız okuldan bazı nedenlerden korkmaktadır. Kızın annesinin ve babasının öldüğünü öğrenmesi ile küçük kıza daha da yakın hisseder kendini.  Neyse Seher kızın okuluna götürür kızı hem kızı rahatsız eden küçük çocuklara hemde hizmetliye bağırır . Tabi bunun sonunda kendisini karakolda bulur. Fakat Nisa'nın dayısı sayesinde kurtulur.


Nasuh ise ablasından kalan son yadigarı minik yigeni mutlu olması için herşeyi ni feda edebilir. Nisa'nın Seher ' i sevmesi üzerine onu ise alır. Fakat zamanla Seher 'i seven tek Nisa olmaz. Nasuh da gittikçe Seher 'e aşık olur ve hayat onlar içim bambaşka yol alır. 



Seher karakteri acılı bir karakter olarak yansıtmış  yazar.  Çok acılar çekmiş .


Nasuh ah koca adam . Kıskanç ve aşık bir Nasuh. Gelde karaktere aşık olma. Nasuh, yüreği ve sabrı övünmeye değer.  Hele ki sevgisi.


Yazarın kalemi bana  akıcı ve bir o kadar da bağlayıcı geldi. Kitap kapagındaki kız zaten tam Nisa...


Yazarı bu güzel kaleminden dolayı tebrik ederim. Yeni kitabının çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceğim.  Bence yeni kitap da Menderes 'ın hayatını anlatabilir . Menderes kim diye soranlara Nasuh dan sonraki favori karakterim benim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP